Veilig naar de bib

De bib blijft open voor publiek. Uit zorg voor de zorg en voor elkaar is onze dienstverlening tijdelijk beperkt: je kan in de bib enkel nog terecht voor het lenen van materialen. 
Lees hieronder alles over de aangepaste bibliotheekwerking in het kader van de coronamaatregelen.   

De bibliotheek is open, mits de nodige maatregelen om de verspreiding van het corona-virus te voorkomen, om zo de veiligheid van bezoekers en werknemers te garanderen en om je bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. 

Aangepaste openingsuren  

  hoofdbib bib Kontich-Kazerne bib Waarloos
maandag 15.30 - 20 u 15.30 - 18 u  
dinsdag 15.30 - 18 u    
woensdag 14 - 20 u 14 - 18 u  
donderdag 15.30 - 18 u   15.30 - 18 u
vrijdag 15.30 - 18 u    
zaterdag 9.30 - 12.30 u    
zondag   10 - 12 u 10 - 12 u

De doe-het-zelf-bib in de hoofdbib (op weekdagen 10-12u) is even gesloten.

Veilig lenen in de bib 

De medewerkers zorgen ervoor dat je bibliotheekbezoek in de meest veilige en hygiënische omstandigheden zal verlopen. Voor uw veiligheid en voor de veiligheid van de medewerkers, vragen we om je aan de volgende afspraken te houden:  

 • Draag een mondmasker.
 • Houd 1,5 m. afstand van andere bezoekers en van de bibliotheekmedewerkers.   
 • Kom alleen of maximum met 1 kind.   
 • Kinderen tot 12 jaar worden begeleid door een volwassene. 
 • Ontsmet je handen met de desinfecterende handgel die voorzien is.  
 • Neem een winkelmandje mee, de medewerkers kunnen zo het aantal aanwezigen opvolgen. 
 • Volg de markeringen op de grond en respecteer het eenrichtingsverkeer.  
 • Raak geen bibliotheekmaterialen aan die je niet meeneemt.  
 • Blijf niet langer dan 30 minuten in de bib.  
 • Hou de lift vrij voor wie die echt nodig heeft (max. één persoon).  
 • Blijf thuis als je ziek bent.  

Kinderen 

Maak geen gezinsuitstap van je bibliotheekbezoek. Breng je toch een minderjarig gezinslid mee, blijf dan zeker samen in de bib. 

Materiaal opzoeken 

Alle cataloguscomputers staan uit. Zoek de beschikbaarheid en locatie van het gewenste materiaal op voorhand op of gebruik ter plekke je smartphone.   
Let op, als gevolg van een aantal coronamaatregelen is de beschikbaarheidsinfo van de materialen niet altijd up to date.  

Inleveren 

Om de medewerkers te beschermen en het contact te beperken kan je in de bibliotheken van Kontich-Kazerne en Waarloos materialen enkel inleveren door ze bij de medewerker in te scannen aan de balie, of bij grote drukte te leggen op de kar bij de balie (deze materialen worden pas op het einde van de uitleen ingenomen). 
In de hoofdbibliotheek lever je de materialen  in op de intelligente innamekast. Let steeds goed op dat de titel van je ingeleverde materiaal op het scherm verschijnt. 

Lidgeld en openstaande kosten 

Is je lidmaatschap vervallen? Om je bibliotheekbezoek vlot te laten verlopen, kan je best enkele dagen op voorhand je lidmaatschap van thuis uit vernieuwen door overschrijving van 5 euro op rekeningnummer BE40 0910 1736 6463 met vermelding “BIB lidmaatschap + lenersnummer + naam”.  
 
Ook andere openstaande kosten kan je van thuis uit betalen via overschrijving op hetzelfde rekeningnummer. Vermeld steeds je naam en lenersnummer in de mededeling zodat we weten bij welke lidmaatschap de betaling hoort.  
 
In de hoofdbibliotheek kan je ook met bancontact betalen. We ontvangen voorlopig geen cash betalingen.  

Reservaties 

Gereserveerde materialen kan je afhalen bij de balie, nadat je een bericht kreeg van de bib. Een reservatie kost 0,50 euro per aanvraag. 

Internet in de bib 

De internetcomputers kan je nu niet gebruiken.

Kranten 

De krant lezen is even niet meer mogelijk.

Bib aan huis 

Wie niet naar de bib kan komen door ziekte of omdat hij of zij het huis niet kan/mag verlaten, kan gebruik maken van onze dienst BIB-AAN-HUIS. Een vrijwilliger van de bib bezorgt je dan een pakket bibliotheekmaterialen. 

Nog vragen? 

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stel je vraag per mail aan bibliotheek@kontich.be of bel ons tijdens de openingsuren op het nummer 03 450 78 30.  

Alle info van de diensten van het Lokaal bestuur Kontich lees je op www.kontich.be/nieuws