Veilig naar de bib

Lees hieronder alles over de aangepaste bibliotheekwerking in het kader van de coronamaatregelen.   

De bibliotheek is open, mits de nodige maatregelen om de verspreiding van het corona-virus te voorkomen, om zo de veiligheid van bezoekers en werknemers te garanderen en om je bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te maken

Doe-het-zelf-bib

De doe-het-zelf-bib aan het Sint-Jansplein (op weekdagen van 10-12 u.) is toegankelijk om je dagelijkse krant te lezen en om bibliotheekmaterialen in te leveren of te lenen. Heb je hulp nodig van een bibliotheekmedewerker of moet je lidgeld vernieuwd worden, ga dan tijdens de namiddag- of avondopening naar de bib.

Veilig lenen in de bib 

De medewerkers zorgen ervoor dat je bibliotheekbezoek in veilige en hygiënische omstandigheden kan verlopen. Voor uw veiligheid en voor de veiligheid van de medewerkers, vragen we om je aan de volgende afspraken te houden:  

  • Draag een mondmasker.
  • Houd 1,5 m. afstand van andere bezoekers en van de bibliotheekmedewerkers.   
  • Ontsmet je handen met de desinfecterende handgel die voorzien is.  
  • Volg de markeringen op de grond en respecteer het eenrichtingsverkeer.  
  • Blijf thuis als je ziek bent.  

Inleveren 

Om de medewerkers te beschermen en het contact te beperken kan je in de bibliotheken van Kontich-Kazerne en Waarloos materialen enkel inleveren door ze bij de medewerker in te scannen aan de balie, of bij grote drukte te leggen op de kar bij de balie (deze materialen worden pas op het einde van de uitleen ingenomen). 
In de hoofdbibliotheek lever je de materialen in op de intelligente innamekast. Let steeds goed op dat de titel van je ingeleverde materiaal op het scherm verschijnt. 

Lidgeld en openstaande kosten 

Is je lidmaatschap vervallen? Om je bibliotheekbezoek vlot te laten verlopen, kan je best enkele dagen op voorhand je lidmaatschap van thuis uit vernieuwen door overschrijving van 5 euro op rekeningnummer BE40 0910 1736 6463 met vermelding “BIB lidmaatschap + lenersnummer + naam”.  
 
Ook andere openstaande kosten kan je van thuis uit betalen via overschrijving op hetzelfde rekeningnummer. Vermeld steeds je naam en lenersnummer in de mededeling zodat we weten bij welke lidmaatschap de betaling hoort.  
 
In de hoofdbibliotheek kan je ook met bancontact betalen. 

Internet, wifi en andere faciliteiten

Er zijn drie internetcomputers beschikbaar in de hoofdbibliotheek. Printen kan, kopiëren voorlopig nog even niet.

Kranten 

Je kan je dagelijkse krant lezen aan één van de leesplekken in de hal. Ontsmet je leestafel voor gebruik.

Catalogus gebruiken 

De cataloguscomputers kunnen, mits registratie en ontsmetten van het toetsenbord, gebruikt worden. We raden aan om je bibliotheekbezoek thuis voor te bereiden en de beschikbaarheid en locatie van het gewenste materiaal op voorhand op te zoeken of om in de bib je smartphone te gebruiken.

Nog vragen? 

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stel je vraag per mail aan bibliotheek@kontich.be of bel ons tijdens de openingsuren op het nummer 03 450 78 30.  

Alle info van de diensten van het Lokaal bestuur Kontich lees je op www.kontich.be/nieuws