Veelgestelde vragen over de bib en corona

Het bibteam is druk in de weer met de voorbereidingen zodat het voor alle bezoekers en medewerkers veilig zal zijn om de bibliotheek binnenkort weer te bezoeken.

We kijken er ontzettend naar uit je binnenkort weer in onze bib te verwelkomen!

Hoe lang blijft de bib nog toe?

Het bibteam is momenteel druk in de weer met de voorbereidingen zodat het voor alle bezoekers en medewerkers veilig zal zijn om de bibliotheek binnenkort te bezoeken. Van zodra alles klaar is zullen we de datum van heropening communiceren.

Reden

Waarom is de bib gesloten?

Bibliotheek Kontich is gesloten om bezoekers en personeel te beschermen. In de bib is het vaak een gezellige drukte waarbij verschillende generaties bij elkaar komen. Het is van het grootste belang dat dit momenteel vermeden wordt.

Moet ik mijn bibliotheekmaterialen terugbrengen tijdens de sluiting?

Nee, je mag de materialen gerust thuis houden tijdens de sluitingsperiode. De uitleentermijn werd verlengd tot na de sluitingsperiode en er wordt sowieso geen boete aangerekend voor deze periode.
Wil je toch al iets inleveren, kom dan naar het inleverpunt in de hoofdbibliotheek. Om de veiligheid van de bibliotheekmedewerkers te garanderen, zal het verwerken ervan pas enkele dagen nadien gebeuren. Je zal de materialen dus wel nog enkele dagen op je kaart zien staan in Mijn Bibliotheek.

Openingsuren

Kan ik materialen ook terugbrengen tijdens de openingsuren van de doe-het-zelf-bib?

Nee, je kan enkel materialen inleveren tijdens de openingsuren van de afhaalbib: op maandag van 15.30 - 20 u. en op woensdag van 14 - 20 u. Op dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.30 - 18 u. Op zaterdag van 9.30 - 12.30 u.

Lenen

Kan ik nieuwe materialen lenen?

Ja, tijdens de sluitingsperiode is er de mogelijkheid om een afhaalpakket aan te vragen. Op www.kontich.be/afhaalbib lees je hoe het werkt.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materialen niet terugbreng?

Nee, we rekenen geen boete aan tijdens deze periode. De uitleentermijn van je geleende materialen wordt automatisch verlengd tot na de sluitingsperiode.

Is er iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend voor de sluitingsperiode? Dan zetten we het zeker recht wanneer de bib terug open is.

Verlengen

Wat als ik de uitleentermijn van mijn geleende materialen niet meer kan verlengen?

Dat is geen probleem. Als je de uitleentermijn om een bepaalde reden niet online kan verlengen (lidmaatschap moet vernieuwd worden, het is gereserveerd voor een andere lener of de maximale uitleentermijn is overschreden) maak je dan geen zorgen. Die wordt automatisch verlengd tot na de sluitingsperiode. Er wordt sowieso geen boete aangerekend tijdens deze coronaperiode dus je kan op de beide oren slapen.

Reservatie

Ik had iets gereserveerd, wat nu?

Als je een reservatie plaatste of een aanvraag deed via Interbibliothecair Leenverkeer (IBL), dan blijft die aanvraag geldig tot we opnieuw open zijn. Als we de IBL niet langer opzij kunnen houden, word je gecontacteerd.

Ik was van plan om voor een activiteit naar de bib te komen.

Alle activiteiten tijdens deze sluitingsperiode zijn geannuleerd (lezingen, leeskring, voorleesuurtjes, schoolbezoeken, ...).

Andere diensten

Wat met andere diensten van de gemeente?

Alle info van de diensten van het Lokaal bestuur Kontich lees je op www.kontich.be/nieuws.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stel je vraag per mail aan bibliotheek@kontich.be of bel ons tijdens de openingsuren van de afhaalbib op het nummer 03 450 78 30.

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Corona kan je terecht bij de bib.

Lees digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader digitaal door de krant. Alle info over de digitale diensten van bib Kontich vind je hier.