Voorlezen = leesplezier doorgeven

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zetten we ook in de bib graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

De Voorleesweek loopt van 16 tot 24 november 2019 en staat in het teken van 'voorleesrituelen'. Elke avond een verhaaltje na het tandenpoetsen, elke dag een leuk fragment voor de schoolbel luidt, elke ochtend een gedicht bij de groentepap in het kinderdagverblijf: wat is jullie voorleesritueel?

Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het natuurlijk om! En de bib wil daar graag haar steentje aan bijdragen. De bibliotheekmedewerkers gingen op zoek naar voel- en kijkboeken, mooie prentenboeken, voorleesbundels en verborgen pareltjes uit onze kindercollectie en staken die in rugzakjes zodat jij in no-time een stapel voorleesverhalen in huis kan halen!

Er zijn voorleesrugzakjes voor alle leeftijden.  Je kan ze lenen voor een periode van zes weken (verlengen is niet mogelijk). De voorleesrugzakjes zijn er tot eind maart en je vindt ze in onze drie bibliotheken.

De bib organiseert ook zelf voorleesmomenten. Kijk even op www.kontich.be/voorlezenmetdebib

Je kan ook in onze catalogus op kontich.bibliotheek.be  zoeken naar ‘voorleesverhalen’. Dit zijn de specifieke voorleesbundels. Of je kiest een onderwerp (bv. ‘Bang zijn’) en een materiaalsoort  (bv.‘prentenboeken’) en een leeftijd (bv. 3-5 jaar). Zo kom je uit bij leuke prentenboeken zoals: ‘Bang voor de tandarts’, ‘Lotta en het grote pompoenmonster’ of ‘Wij gaan op berenjacht’.  Snuffel zeker eens in onze catalogus of kom gewoon langs. Je bent verkocht voor je het weet!

Deel ons jouw luister- en meeleesplezier met een leuke foto van het voorleesmoment en maak zo kans op een boekenpakket. Je kan de foto’s opsturen naar bibliotheek@kontich.be of delen op onze Facebookpagina.