Een nieuwe website voor de bib

Onze bibliotheekwebsite kontich.bibliotheek.be kreeg een nieuwe look en is nu gebruiksvriendelijker op mobiele toestellen zoals tablets en smartphones.

Nieuwe website

De nieuwe website is overzichtelijker en je vindt er gemakkelijk de drie belangrijkste functies terug : de catalogus, Mijn bibliotheek (de toepassing waarmee je online kan verlengen) en het nieuws van de bib.

Op kontich.bibliotheek.be kan je natuurlijk ook de beschikbaarheid van bibliotheekmaterialen controleren en uitgeleende materialen reserveren, lijstjes maken, de lidmaatschappen van alle gezinsleden beheren met één enkele login en de krant digitaal lezen in de krantenkiosk of op zoek gaan naar artikels in het krantenarchief en in het GVA Historisch Archief.

Hieronder lees je hoe je snel iets kan vinden in de catalogus ...

Is het er of is het er niet?

De catalogus zelf kreeg een belangrijke update. Zo verschijnt de beschikbaarheidsinformatie nu meteen op het detailscherm van een boek of ander werk. Vroeger moest je doorklikken en verscheen er een pop-up venster. Nu klik je vanuit de resultatenpagina door naar de detailpagina van een werk. Bovenaan rechts zie je in één oogopslag een samenvatting van de beschikbaarheid en lager op de pagina de gedetailleerde informatie.

Is het er of niet

Zoek en vind

Zoeken gaat nu nog sneller via het verbeterde zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent helpt de catalogus je verder. De suggesties zijn nu ook onderverdeeld in handige rubrieken. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Zoek en vind

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

screenshot filteren en sorteren

Reserveren wordt kinderspel

Vanaf nu heeft elk boek of ander werk in de catalogus slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.

Reserveren wordt kinderspel

Nog sneller verlengen

Mijn Bibliotheek, de webtool om je ontleningen en reservaties te beheren, was tot nu toe een aparte website los van de bibwebsite. In de nieuwe bibwebsite zitten deze functionaliteiten volledig geïntegreerd. Log in op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

Nog sneller verlengen

 Je ontleningen krijgen een gezicht

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal ontleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

Altijd op de hoogte

De nieuwe website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij je zoektocht in de catalogus of bij het aanmaken van een profiel bij ‘Mijn bibliotheek’? Het bibliotheekpersoneel helpt je met veel plezier verder.