Iedereen wil ze gelezen hebben, de verhalen van De zeven zussen van Lucinda Riley. Maar de bib heeft nog meer zussen in de collectie!

Lees verder

Op gedichtendag nodigen we de leerlingen van de derde graad van de Academie Woord uit op het podium. Aan alle poëzieliefhebbers, leerlingen, ouders en sympathisanten van de Academie Woord: hartelijk welkom om samen te genieten van deze avond vol … Lees verder

Woon je in Kontich? Dan ligt je lerarenkaart klaar in de bib aan het Sint-Jansplein

De bib van Kontich engageert zich om de lerarenkaart van Klasse te verdelen.

 

Lees verder

Voorlezen = leesplezier doorgeven

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zetten we ook in de bib graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

Lees verder

Sprinters

Sprinters zijn nieuwe boeken die erg in de belangstelling staan. Je herkent ze aan de gele sticker met sprinterlabel en vindt ze op de volwassenenafdeling van de hoofdbibliotheek, naast de nieuwe romans.

Lees verder

Voorleesuurtjes

Elke maand is er op zaterdagvoormiddag, zondagvoormiddag en op woensdagnamiddag een voorleesuurtje rond een specifiek thema. Op zaterdag wordt er nadien nog geknutseld (voor kinderen van 4-7 jaar). Daarvoor moet wel ingeschreven worden.

Lees verder

Nóg meer bib met de Doe-het-zelf-bib

Sinds 1 oktober zijn de openingsuren uitgebreid met een aantal doe-het-zelf-uren.

Lees verder
Nieuwe website

Een nieuwe website voor de bib

Onze bibliotheekwebsite kontich.bibliotheek.be kreeg een nieuwe look en is nu gebruiksvriendelijker op mobiele toestellen zoals tablets en smartphones.

Lees verder