Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib.

Laat kinderen spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen met de digitale kinderboeken van Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 gratis boekjes! (tot 3 april)

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan gratis via de bib met het handige Gopress krantenarchief! Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Download gratis 15 educatieve kinderboeken via de bib

FundelsTegenCorona.jpg

Liever geen hersenloze televisie voor jouw kinderen nu de scholen en bibliotheken sluiten? Laat hen dan spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen met de digitale kinderboeken van Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 gratis boekjes!

De corona-actie voor gratis fundels is afgelopen.

1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.
  4. De boekjes zijn beschikbaar tot 3 april. Veel lees- en speelplezier!

Lees gratis digitale kranten met het Gopress krantenarchief

Gopress-collage.png

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan gratis via de bib met het handige Gopress krantenarchief!

Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten op bibliotheek.be/krantenarchief met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Het archief kan gebruikt worden door iedereen, dus ook voor wie (nog) geen lid is van de bib.

Doorzoek het krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.