Kontich wordt vanaf oktober 2021 een Boekstart gemeente, hoera!
Op zaterdag 2 oktober zet de bib haar deuren open voor de allerkleinsten (0-3 jaar) en hun gezin. En er staat wat op het programma… Het wordt één groot feest, een supergezellige babyborrel en iedereen is doorlopend welkom. Je hoeft niet te reserveren of in te schrijven.

Groot)ouder & baby yoga (van 10 u-12 u, telkens 30 minuten)
Samen met je baby tijd nemen voor jezelf tijdens het prille moederschap. Ontspanning, innerlijke rust, yogahoudingen die je lichaam versterken en ademhalingsoefeningen,… het komt allemaal aan bod vandaag. Kruip samen met je baby op de yogamat voor wat qualitytime, tijdens één van de sessies. Tip: draagdoek of -zak meebrengen voor de allerkleinsten mag altijd.
Lesgever: Ellen Stessel (via De Geboortepraktijk, Kontich)

* Peuterklauterpad (doorlopend)
Schoentjes uit en kruipen maar! Dit meterslange parcours bestaat uit aaibare, glinsterende, krakende, glibberige materialen waar je baby of peuter mag aan voelen, ruiken, kijken,… Het prikkelt alle zintuigen.

* Pluche fotobooth (doorlopend)
Een kiekje met je favoriete knuffelbeer? Duik in onze zachte fotobooth.

* Kleine kunstenaars (doorlopend)
Kleine kunstenaars worden hier geboren. Schuif mee aan in de kleur- en knutselhoek en ga naar huis met een meesterwerk.

* Spannendste loopwagen race (doorlopend)
3… 2… 1… START! Met je loopwagen vervoer je post voor de bib naar de brievenbus. Een belangrijke taak en één van de gelukkige chauffeurs zal in de prijzen vallen!

* Voorleesuurtje (doorlopend 10 – 12u.)
Samen met je baby of peuter een boekje lezen? Dat kan. Onze voorleesvrijwilligers zitten voor je klaar met de allerleukste verhalen. Maak kennis met onze uitgebreide collectie babyboekjes.

* Het spreekuur van de Knuffeldokter (11.15 u – 12.15 u.)
Kom op consultatie bij de échte Knuffeldokter. Wondje? Pleister er op. Pijntje? Kusje er op. Alle knuffelbeesten worden hier met de grootste zorg behandeld.

Datum: zaterdag 2 oktober, 9.30 – 12.30 u. 
Locatie: hoofdbibliotheek
Prijs: gratis