Nieuwe titels in de krantenkiosk en het krantenarchief!

3 mei is de Internationale dag van de persvrijheid. Vrije pers verbindt, houdt je blik open en garandeert democratie. Want tussen de regels lees je het echte nieuws. Soms genuanceerd, soms kritisch, maar altijd actueel, in de kranten van jouw bib, ook online !

En op deze belangrijke dag is er goed nieuws voor de bibliotheekbezoekers die hun favoriete krant of magazine graag online lezen in de bib. Het pakket dag- en weekbladen in het online krantenarchief en de kiosk, breidt uit met maar liefst 9 titels!

Vanaf nu kan je er ook de volgende kranten/magazines vinden:

Veelgevraagde weekbladen

• Humo
  • MO*

Belgische Franstalige kwaliteitskranten

• Le Soir
  • La Libre

Nederlandse kwaliteitskranten

• de Volkskrant
  • Trouw

Regionaal nieuws

• De Zondag
  • De Week
  • De Streekkrant

Er is dus nu nog meer keuze én je kan bovendien nagaan wat de media berichten aan de andere kant van de taalgrens of bij onze noorderburen. En dankzij de uitbreiding met regionaal nieuws, kunnen verenigingen nog gerichter graven in het eigen regionale verleden.

Dit is niet alleen goed nieuws voor de individuele bibliotheekbezoeker die graag gebruik maakt van het Krantenarchief of de Kiosk. Ook scholen en andere educatieve partners zijn gebaat bij de uitbreiding van het aanbod, want zij beschikken nu ook over artikels uit Franstalige en Nederlandse kranten. Leerkrachten lezen én delen nu alle interessante artikels vanuit het Archief, via hun eigen digitale leerplatform.

Iedereen blij!

voordat ze op de site verschijnen.