Kontich

Moet er nog zaad zijn?

Wil je binnenkort genieten van zonnebloemen, bos-vergeet-mij-nietjes, grote klaprozen, lavendel, … ? Of eet je graag zelfgekweekte tomaatjes, rabarber, koriander, mosterdspinazie, … ? Naar de bib!

Het principe is simpel: in de zadenbib kan je gratis zaden lenen, je hoeft je alleen even te registreren zodat alle informatie bijgehouden wordt op www.mijntuin.org. Is je oogst succesvol, dan kan je nieuwe zaadjes naar de bib brengen.

Op www.zadenbib.be kan je alvast een kijkje nemen in de zadencollectie. Als je doorklikt op een plant die je interesseert, vind je nuttige info en foto’s. Heb ik wel een goed plekje voor die bloemen? Hoe smaakt dat kruid? Wanneer moet ik dat zaaien? Je kan dus thuis al rustig je keuze maken.

Om zaden uit te lenen, moet je naar de bib. Je kiest de zakjes die je wil gebruiken (max. 3 per klant) en ‘leent’ deze ‘uit’. Daarvoor gebruik je een eenvoudig uitleensysteem op de tablet die bij de zadenzakjes ligt. Je hebt geen bibkaart of e-ID nodig. Registreer je (gratis) op MijnTuin.org en meld je nadien aan met je e-mailadres om zaadjes te lenen.

Zin gekregen om mee te werken aan de zadenbib ?

De zadenbib draait op vrijwillige medewerkers. Zij schenken zelf geoogste zaden en maken dus de collectie. Bovendien helpen ze bij het klaar maken van de zadenzakjes en delen hun kennis over tuinieren. Voel je het kriebelen? Laat het ons weten (zadenbib@kontich.be) en vertel hoe je kan en wil bijdragen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws