Kontich

Lentekriebels en tuinieren met de bib

Op de tweede verdieping van de bib ontkiemt vanaf maart de nieuwe oogst van de zadenbib. Je kan er voor het tweede jaar op rij terecht voor zaadjes om zelf bloemen, maar ook groenten en fruit te kweken.

Het principe is simpel: in de zadenbib kan je gratis zaden lenen, je hoeft je enkel even te registreren zodat alle informatie bijgehouden wordt op www.mijntuin.org. Is je oogst succesvol, dan kan je nieuwe zaadjes naar de bib brengen. Op www.zadenbib.be kan je alvast een kijkje nemen in de zadencollectie. Als je doorklikt op een plant die je interesseert, vind je nuttige info en foto’s. Heb ik wel een goed plekje voor die bloemen? Hoe smaakt dat kruid? Wanneer moet ik dat zaaien? Zo kan je thuis al rustig je keuze maken.

Om zaden uit te lenen, moet je naar de bib. Je kiest de zakjes die je wil gebruiken (max. 3 per klant) en ‘leent’ deze ‘uit’. Daarvoor gebruik je een eenvoudig uitleensysteem op de tablet die bij de zadenzakjes ligt. Je hebt geen bibkaart of e-ID nodig. Registreer je (gratis) op MijnTuin.org en meld je nadien aan met je e-mailadres om zaadjes te lenen.

Zaterdag 25 maart gingen de vrijwilligers met de zadenbib op stap. Tussen 11 en 13 u. vond je hen met een grote voorraad zaadjes terug op het Phil Bosmansplein in Kontich-kazerne voor een bijenvriendelijke start van het zaaiseizoen.

Zin gekregen om mee te werken aan de zadenbib ? De zadenbib draait op vrijwillige medewerkers. Zij schenken zelf geoogste zaden en maken dus de collectie. Bovendien helpen ze bij het klaar maken van de zadenzakjes en delen hun kennis over tuinieren. Voel je het kriebelen? Laat het ons weten (zadenbib@kontich.be) en vertel hoe je kan en wil bijdragen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Jeugdboekenmaand 2018: ‘Eureka!’

Onder de noemer 'Eureka!' heeft de Jeugdboekenmaand het van 1 tot 31 maart 2018 over de evolutietheorie, over fleece truien en over gesmeerde fietsen. Maar dat is niet alles. Eerst is er de jonge Charles Darwin die kevers verzamelt. De PMD zak. Eerst zijn er twee wielen, een zadel, teveel bouten, en veel vragen in de kop ... Lees verder
Meer nieuws