Kontich

Jeugdboekenmaand 2018: ‘Eureka!’

Eureka! De Jeugdboekenmaand wil weten hoe de wereld in elkaar zit, hoe de dingen werken en waarom en wie, wat, waar, wanneer en hoe uitgevonden heeft. Nieuwsgierig zijn. Willen weten. Zoeken. Kijken. Iets proberen. Uitvinden. Ontwerpen. Mislukken. Opnieuw proberen ...

Eureka is het feestje dat daarbij hoort en dat zullen we hier in de bib geweten hebben, want gedurende de ganse maand komen de vijfde en zesde leerjaren het Bibster spel spelen!

In de bib vind je natuurlijk heel wat boeken over wetenschap en techniek en die maken je nieuwsgierig. Door sommige boeken ga je vragen stellen en in andere boeken vind je antwoorden. Het ene boek brengt je bij het andere. Je zou kunnen zeggen dat deze Jeugdboekenmaand eindeloos doorgaat in de bib! Nieuwsgierig? Hier vind je de boeken over wetenschap & techniek in onze bibliotheek: 

3-5 jaar

6-8 jaar

9-11 jaar

12-14 jaar

Helemaal in de ban van de Jeugdboekenmaand? Illustrator Peter Goes maakte van de affiche een versie om in te kleuren. Goed voor uren kleurplezier. Je kan ze hier downloaden. 

Of maak een boekenrobot en post een foto ervan op www.jeugdboekenmaand.be. De wedstrijd loopt nog tot en met 31 maart. Dan kiezen peter Henk Rijckaert en meter Maureen Vanherberghen de mooiste, de grootste en de meest originele robot uit. Bekijk het filmpje met de oproep hier. Wie weet word jij de winnaar van een pakket met 10 boeken en 100 euro boekencheques!

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

Jeugdboekenmaand 2018: ‘Eureka!’

Onder de noemer 'Eureka!' heeft de Jeugdboekenmaand het van 1 tot 31 maart 2018 over de evolutietheorie, over fleece truien en over gesmeerde fietsen. Maar dat is niet alles. Eerst is er de jonge Charles Darwin die kevers verzamelt. De PMD zak. Eerst zijn er twee wielen, een zadel, teveel bouten, en veel vragen in de kop ... Lees verder
Meer nieuws