Kontich

Cafard: de odyssee van een Belgisch pantserkorps in WOI

1914, Oostende. Terwijl Jean Mordant de wereldtitel worstelen behaalt,wordt zijn jonge dochter Mimi verkracht door Duitse soldaten. Jean zweert dat hij het onrecht zal wreken en neemt dienst bij het prestigieuze ACM-korps. Omdat de zwaar gebouwde pantserwagens in de Vlaamse modder wegzakken, worden ze overgeplaatst naar het Oostfront.

Wat volgt is een verhaal over mensen van vlees en bloed, een vergeten historie die zich in de wilde natuur van Rusland, Siberië, Mongolië en China afspeelt. Ook de terugkeer van Jean als Brave Little Belgian, verloopt weinig glamoureus.

Vier jaren van ontbering en ellende hebben diepe sporen nagelaten. En hoe verging het Mimi?

Cafard mag dan wel een animatiefilm zijn, hij toont de oorlog in al zijn onfrisse werkelijkheid. Bovendien gebruikt regisseur Jan Bultheel de Motion capture-technologie. Daarmee worden bewegingen van echte acteurs (oa. Wim Willaert) gecapteerd en in een artistieke animatie verwerkt.

Mede door het sappige West-Vlaamse dialect en de boeiende dialogen, oogt en klinkt het resultaat verbluffend.

De inleiding van de film wordt verzorgd door historicus Pieter Serrien. Hij doet onderzoek naar gewone mensen in extreme omstandigheden en verdiepte zich in de sociale geschiedenis van wereldoorlogen. U kent hem wellicht als auteur van ‘Tranen over Mortsel’ en ‘Van onze jongens
geen nieuws’.

Verwacht u aan een unieke avond waar kennis, verhalen, muziek en mensen samenkomsen.

Wanneer: woensdag 25.04.2018 om 20u

Waar: Theater Vooruit - Sint - Bavoplein 17 - 2530 Boechout

Tickets: 4 euro online op www.ticketgang.be of bij één van de zes organiserende bibliotheken

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Jeugdboekenmaand 2018: ‘Eureka!’

Onder de noemer 'Eureka!' heeft de Jeugdboekenmaand het van 1 tot 31 maart 2018 over de evolutietheorie, over fleece truien en over gesmeerde fietsen. Maar dat is niet alles. Eerst is er de jonge Charles Darwin die kevers verzamelt. De PMD zak. Eerst zijn er twee wielen, een zadel, teveel bouten, en veel vragen in de kop ... Lees verder
Meer nieuws