#Bibvooriedereen! - Enthousiaste bibliotheekgebruikers in de kijker

#Bibvooriedereen - We vroegen aan Pieter Serrien, historicus en schrijver én trouwe bibliotheekbezoeker, waarom hij de bibliotheek een warm hart toedraagt.

Waarom is de bib zo belangrijk voor jou?

Het is een plaats om verhalen te ontdekken, in boeken, strips, prentenboeken, films, kranten… Verhalen, of ze nu waargebeurd zijn of verzonnen, zijn een van de belangrijkste aspecten van ons mens zijn. Omdat ik zelf schrijver ben, is een bibliotheek voor mij ook een plek waar ik mijn lezers kan ontmoeten tijdens lezingen. Ten slotte is de bib voor mij ook een plaats waar ik gewoon graag wekelijks passeer. Niets beter dan gezellig snuffelen tussen de boeken.

Wat zat er recent in je bibtas?

Enkele boeken ter inspiratie van mijn nieuwe boek dat in september 2018 verschijnt, een graphic novel (ik ben een echte stripfanaat), een science-fictionroman, een historische roman, een stapel boekjes voor mijn zoontje van anderhalf.

Heb je een aanrader voor de bibliotheekbezoekers, uit de afdeling muziek en film?

Neem zeker eens een cabaretshow mee. Cabaretiers zijn kunstenaars van het gedurfde woord.

Naam:

Pieter Serrien

Beroep/functieomschrijving:

Schrijver, historicus en leraar

Band met Kontich:

Ik woon en werk in Kontich. Het schrijven doe ik van thuis uit en les geef ik in het Sint-Ritacollege.

Eerste bibliotheekbezoek:

Moet in Kontich-Kazerne geweest zijn, want daar ben ik opgegroeid.

Vrije tijd:

Lezen, muziek spelen en luisteren, gezelschapsspelen en iets te veel series bingewatchen …

Wat u inspireert:

Hoe vandaag jong en oud zich verdraagzaam, respectvol en geïnteresseerd tonen over moeilijke verhalen.

*************************************************************************************************************************

De website van Pieter Serrien: www.pieterserrien.be

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.