#Bibvooriedereen: enthousiaste bibliotheekgebruikers in de kijker

#Bibvooriedereen - We vroegen aan Veerle Van Dyck, schepen van cultuur en trouwe bibliotheekbezoeker sinds ze in Kontich woont, waarom ze de bibliotheek een warm hart toedraagt.

Waarom is de bib zo belangrijk voor u?

Voor mij is de bib belangrijk omdat het een plek is waar je schaamteloos, ongeacht leeftijd en achtergrond, op ontdekking kan gaan in de wondere wereld van het woord, geluid en beeld. De bib maakt het voor iedereen mogelijk om zijn eigen culturele smaak te ontwikkelen. De ene keer kies je iets dat je naar adem doet happen, de andere keer denk je ‘dit is toch niet echt mijn smaak’ en niemand die het je kwalijk neemt.

Wat zat er recent in uw bibtas?

Onkruidboek - Suze Peters, Lotte Stekelenburg, Caroline Zeevat

Groene sapjes, gezonde drankjes van groente en fruit - Fern Green

Garderobe: een keuze uit al zijn gedichten - Luuk Gruwez

Het huis met de judasboom - Laura McVeigh

After the Storm - Kore-Eda Hirokazu (film)

For now I am winter - Ólafur Arnalds (cd)

Skydogs - The Sore Losers (cd)

Heeft u een aanrader voor onze bibliotheekbezoekers, uit de afdeling muziek en film?

De serie ‘The Fall’

****************************************************************************************************

Band met Kontich:

woonachtig te Kontich en Schepen in dit prachtig dorp

Eerste bibliotheekbezoek:

een bezoek met mijn vader aan de leeszaal van de stedelijke bibliotheek van Antwerpen, toen nog gevestigd aan de Lange Nieuwstraat. Ik moet toen een jaar of 6 geweest zijn en mijn vader moest iets hebben dat niet gewoon in het rek stond.

Vrije tijd:

hardlopen, lezen, een serie of film kijken, genieten van toneel- en dansvoorstellingen en tuinieren

Wat u inspireert:

een tekst of een beeld dat me iets nieuws weet te ‘vertellen’, mensen die samen iets tot stand brengen, …

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.